Lang vei for gode penger fra trondheimsbedrifter

junbesi-1.jpg

Det er langt fra Trondheim til Nepal; og enda lengre til landsbyen Junbesi som ligger relativt isolert, på 2700 meter høyde. Kjent blant annet for et ærverdig buddhistkloster, og med Mount Everest innen synsvidde. Og dessuten med et helsesenter som i mange år har fått god støtte fra en gruppe trondheimsbedrifter, åtte i tallet. Noe som ikke minst har kommet godt med i området som for få år siden ble rammet av et alvorlig jordskjelv.

 

– Til nå har vi passert 750.000 kroner i støtte, forteller Per Tronsaune, som er styreleder for Norwegian Junbesi Group. Dette er en av to frivillige grupper i hele verden som gir aktiv støtte til Helsesenteret i Himalaya, KPHMN i Junbesi – den andre befinner seg i Australia. Men mens den norske støtten først og fremst er økonomisk bistår australierne faglig.

De åtte trønderske bedriftene spenner vidt: Kompetansehuset Avantas, Simsa som drives av taekwon-do-instruktøren Per Andresen, kunstneren Kjell Erik Killi-Olsens investeringselskap Reidar Olsen Invest, Torkel Schive som blant annet er adm.dir. for Shellstasjonene i Trøndelag, kommunikasjonsbyrået Koment, restaurantselskapet Kjempetroll og TV- og filmproduksjonsselskapet Valkyrien Productions. Samt Creto og investeringsselskapet Terningen. 

 

Initiativet

Initiativet til arbeidet kom fra Cretos Morten Andersen, men også flere av Cretos medarbeider har vært aktive i arbeidet, ikke minst i startfasen.

Og hva har deltakerne igjen for innsatsen?

– Kanskje først og fremst gleden av å hjelpe, sier Tronsaune, som understreker at alt arbeid er på frivillig basis. Hver eneste krone som blir samlet inn går til helsesenteret.

«Belønningen» ligger også i at man får følge med og se at innsatsen gir resultater, blant annet har man jevnlig har man hatt med grupper for å besøke Nepal – naturligvis på deltakernes egen regning.

 

Nettverksbygging 

En årlig festlig sammenkomst er også viktig for deltakerne, og her ligger også noe av verdien, sier Tronsaune:

– I tillegg til at vi da kan orientere seg om hva som skjer ved senteret, skal vi heller ikke undervurdere verdien av slik nettverksbygging som dette er. Vi har gode eksempler på at slike sammenkomster har skapt spennende og nyttige forbindelser mellom deltakere, sier han.

Flere nyheter